Fotograaf

Hallo, ik ben Marloes . . .

… en ik ben al jaren werkzaam als fotograaf. Om mijn creatieve uitspattingen een nieuwe uitlaatklep te geven, ben ik met Studio Luz begonnen. Ik wilde de ideeën die ik al jaren in mijn hoofd had eindelijk naar buiten brengen. Daarom maak ik met Studio Luz vanuit mijn eigen creativiteit mooie beelden.

Ik geloof dat je een keer in je leven je nek uit kunt steken om iets te proberen wat je graag wil. Als alles dan samenkomt weet je: dit is mijn moment. Ik wil dat mijn werk mensen raakt, inspireert en uitdaagt na te denken. Dat is voor mij het (ultieme) doel

De naam Studio Luz komt uit het Spaans

Waar komt Studio Luz vandaan?

Luz is Spaans voor licht, en als fotograaf werk je natuurlijk met licht. Daarnaast noemen vrienden me altijd Loes en tijdens mijn studie Spaans in Barcelona kwam ik erachter dat ze daar de naam Loes alleen konden uitspreken als ik hem schreef als Luz. De combinatie van die twee dingen gaf de doorslag: dat moést gewoon de naam van mijn nieuwe merk worden.

Studio Luz maakt uitdagende, felle en scherpe fotokunstwerken. Wil je meer dan gewoon een mooi plaatje bij jou aan de muur? Dan moet je bij Studio Luz zijn. Door de bijzondere onderwerpen, uitdagende teksten en unieke manier van afwerken is de fotokunst van Studio Luz een echte gespreksstarter. 

Bekijk hier de volledige serie

Bekijk hier de volledige serie

Bekijk hier de volledige serie

Bekijk hier de volledige serie

Over De kunstwerken

Om de kunstwerken een diepere laag mee te geven, is elke foto voorzien van een eigen tekst. Deze teksten komen uit de bijbel. Juist in deze tijd vind ik het rebels om Bijbelse teksten te gebruiken. Ik wil hiermee mensen aan het denken zetten en ze vooral met elkaar in gesprek laten gaan. Deze teksten zijn vandaag de dag nog steeds actueel, maar zijn tegelijkertijd controversiëler dan ooit. Misschien dat het je blik wel verandert.

Dat prikkelende en uitdagende zoekt elke foto op een andere manier op. Dat maakt deze kunstwerken niet alleen eyecatchers voor aan jouw eigen muur, maar geven ze in een bedrijfsomgeving ook een bijzondere sfeer af die voor gesprekken en inspiratie zorgt. 

Meer dan alleen een mooi plaatje.

Bekijk hier de volledige serie

Bekijk hier de volledige serie

Bekijk hier de volledige serie

Bekijk hier de volledige serie

Hoe Studio Luz de unieke look creëert

Het proces

Alle kunstwerken hebben een eigen thema, zodat er altijd wel een is die je aanspreekt. Elke foto is anders en daardoor is ook het creatief proces elke keer weer anders. Van het eerste idee tot het uiteindelijke kunstwerk duurt gemiddeld drie tot vier weken. Inspiratie kan uit alle hoeken komen. Zodra het idee een vaste vorm aanneemt, begint de zoektocht naar de juiste materialen, locaties en modellen.

Uiteindelijk is daar het moment dat de foto’s worden gemaakt. Visagiste Victoria Boo, wiens werk op meerdere kunstwerken te zien is, is hierbij vaak een inspiratie en goede sparringpartner. Wat volgt is de moeilijkste klus van het hele proces: het selecteren van precies de juiste foto en tekst. Deze worden samengevoegd en bewerkt met die unieke Studio Luz-look. Tot slot wordt het werk op dibond geprint en afwerkt met een epoxylaag. 

Een studio luz kunstwerk bij jou aan de muur?

Neem contact op!